HVAD ER ET TESTAMENTE?
Med oprettelsen af et testamente kan du få indflydelse på, hvordan arven fordeles efter dig. Du kan gøre arven til dine børns til særeje, du kan sikre, at din samlever eller ægtefælle ikke skal gå fra hus og hjem og du kan endvidere sørge for, at dine arvinger skal betale mindst muligt i boafgift.

Det er også muligt at lave en fremtidsfuldmagt, en såkaldt hvilende fuldmagt, som træder i kraft hvis du bliver påvirket på en måde, der gør, at du ikke er i stand til at varetage personlige og økonomiske interesser.


VIGTIGE SPØRGSMÅL I FORBINDELSE MED OPRETTELSE AF ET TESTAMENTE
Herunder har vi samlet en række spørgsmål, som kan være vigtige at få svar på, når du opretter et testamente.

- Er det altid en fordel at sidde i uskiftet bo?
- Behøver jeg at skifte med min mands særbørn?
- Bliver mine børn snydt, hvis jeg tilgodeser min samlever i et testamente?
- Hvem får forældremyndigheden over min børn?
- Hvem arver mig, hvis jeg ikke opretter et testamente?
- Hvordan bliver arven fordelt efter længstlevende?

Som eksempel på et af ovennævnte spørgsmål kan det nævnes, at det ikke altid er en fordel at sidde i uskiftet bo. Det kan være et ret dyrt valg, hvis man f.eks. vil skifte senere. Det kan også være en ret stor ulempe for så vidt angår fordelingen af arven efter længstlevende, idet førstafdødes særbørn kan være stillet bedre eller ringere end f.eks. fællesbørnene.

Et andet eksempel er vedrørende en regel, som de færreste kender. Nemlig reglen i Arvelovens § 11, stk. 2, der tillader den efterlevende ægtefælle at supplere sin arv op til kroner 760.000,00 (år 2018) uden respekt for førstafdødes børns tvangsarv og dermed kan reducere førstafdødes børns arv væsentlig – i nogle tilfælde endda afskære børnene fra at arve noget som helst.


Det er således vigtigt at få styr på reglerne omkring arv, testamente, særeje mm., inden man kaster sig ud i at oprette et testamente.

Kjølby Juristen tilbyder derfor gratis og uforpligtende rådgivning omkring oprettelse af testamenter, via mail, telefon eller på vores kontor på Store Glasvej i Odense. testamente      juristfyn      kjølby juristen      jura     Om aNyhed  •  Stem Knapper  •  Knap Generator  •  Avanceret søgning  •  RSS Feeds  •  FAQ  •  ^ Til Toppen
Drives af Koala Designs | Danske Hjemmesider | Blog Indeks