Keramikfaget på Brenderup Højskole er en invitation til at fordybe dig i lerets fascinerende univers. Uanset om du er en erfaren keramiker eller en nysgerrig nybegynder, tilbyder faget et inspirerende og udfordrende læringsmiljø, hvor du kan udvikle dine færdigheder og udfolde din kreative side.

Fokus på håndværk og nysgerrighed

I det veludstyrede keramikværksted lægger vi vægt på det håndværksmæssige fundament. Du vil lære forskellige teknikker som drejning, pladeteknik og støbning, og du får mulighed for at eksperimentere med forskellige glasurer og dekorationsteknikker.

Samtidig skaber vi et frit rum, hvor nysgerrighed og lyst til at udforske er nøgleord. Du kan arbejde med både individuelle projekter og fælles opgaver, og vi hjælper dig med at finde din egen stil og retning.

Inspiration og fællesskab

Gennem faget får du inspiration fra både danske og internationale keramikere, og du deltager i spændende workshops og studieture. Keramikfaget er også en social aktivitet, hvor du møder andre kreative mennesker og skaber nye venskaber.

Temaer og brændingsteknikker

Faget er opbygget med fokus på at afprøve lerets mangfoldighed. Du kan arbejde med temaer som smykker, kirker, religion og ikoner, og du får introduktion til den spændende japanske brændingsproces "Raku".

Undervisningen foregår over 2-3 gange om ugen og er overvejende praktisk. Du får undervisning i teknikker, metoder og teoretiske oplæg om forskellige måder at arbejde med leret på.

Faget tilbyder:

Introduktion til forskellige brændingsteknikker
Kendskab til forskellige lertyper og arbejdsteknikker
Læring om glasering og glasurblandinger
Udvikling af glæde ved og tro på din egen kreativitet
Hjælp til at designe og udvikle ideer til produkter
Mulighed for at producere brugskunst til din egen hverdag

Et fag for alle

Keramikfaget er for alle, der har lyst til at udforske lerets mange muligheder. Du behøver ingen forudsætninger for at deltage, men du skal være indstillet på at arbejde engageret og kreativt.

Læs mere

Hvis du er interesseret i at lære mere om keramikfaget på Brenderup Højskole, kan du besøge skolens hjemmeside: brenderuphojskole.com højskole      kunsthåndværk      fyn      keramik     Om aNyhed  •  Stem Knapper  •  Knap Generator  •  Avanceret søgning  •  RSS Feeds  •  FAQ  •  ^ Til Toppen
Drives af Koala Designs | Danske Hjemmesider | Blog Indeks