First impressions ved linuxinstallation. Installatione af diverse programmer og forklaring af dumheden at åbne en port på et firewallløst system linux     


Hvem har stemt

Relaterede Links

Kommentarer

        1 
rocKetBrother ( 4348 dage siden )
rocKetBrother avatar Hej. Fedt at læse om endnu en vellykket Linux-installation: One more to spread the word :). Kommentarer:

Du skriver at din maskine har "kun" 1GB RAM, men du tildeler 2GB i Swap. En gammel regel siger at denne partition ikke behøver være større end summen af de fysiske RAM. Du kunne have sparet 1GB her. Jeg har aldrig oplevet at Swap'en fylder mere end mine RAM-blokkes kapacitet, faktisk ikke engang halvdelen. Da det var high end med 1 GB i RAM, inddelte jeg aldrig mere end 750 MB til Swap, brugte den utrolig sjældent. I dag, hvor jeg kører med 4GB RAM har jeg en Swap på 1GB- virker outstanding! Du skriver ikke hvor stærk din CPU er, og at din maskine kører på fuld udblæsning. Dette undrer mig en smule. Gør den det i idle, uden andet end bare systemet? Firefox kan f.ex. være ret hård ved en chip.. Tænkte på om du måske kører nogle Zombies i baggrunden du ikke ved noget om? Ubuntu kører normalt ret let, i forhold til openSuSE?? Kan det være at du konfigurerede maskinen som server? Jeg kører min "musik"-server på en 800Mhz P III maskine med 1 GB RAM, og det utrolig sjældent at den kommer over 2/3 af de 100%. Det kommer også lidt an på hvor megen load du smider på maskinen, tænker på KDE4 (kører definitivt bedre på openSuSE) som trækker lidt kræfter med de nye effects.. Måske burde du lade fingrene væk fra KDE, tror heller ikke at mere RAM ville hjælpe her, selvom man aldrig kan få nok RAM ;). Grafikkortet er her i øvrig et must, og det skal ikke engang være high-end. Jeg mener at du kan se ressource-forbruget i Systemovervågning under Administration, og afgøre hvad det er som trækker tænderne på din CPU- og dine RAM.
        1 
anders ( 4348 dage siden )
anders avatar Spændende gennemgang, og utroligt velskrevet. Fedt simpelt og levende sprog til sådan en blogpost. Keep up the good work!
        0 
stufkan ( 4348 dage siden )
stufkan avatar @rocKetBrother

Jeg er flere gange før blevet anbefalet 1.5 gange den fysiske mængde ram, og smed altså lige en sjat mere på da jeg ikke regner med at maskinen skal bruges til de helt store datamængder.

Da jeg skrev at maskinen kører for "fuld udblæsning" mente jeg rammene. Jeg bruger system monitor widget'en og kan hele tiden holde øje. Processoren er 2.8ghz P4, som tilsyneladende kører hyper threading. CPU'en er sjældent på mere end 75%. Derimod var RAM'ene som sagt meget nær peak hele dagen i går, men idag efter en kold boot kører de konstant på 50%, så tilsyneladende har de mange installationer væltet nogle bits inde i systemet, som nu er blevet rejst op ved genstart :)

mht. KDE tror jeg også jeg holder mig fra det lige med det første, da jeg er utrolig positiv over for gnome indtil videre. Jeg kan bruge mine to yndlings KDE programmer på gnome (kopete og amarok), så jeg mangler ikke noget derfra.

Mange tak for den lange respons :D

@anders

Tak skal du have! Dejligt at få lidt ros :)

Om aNyhed  •  Stem Knapper  •  Knap Generator  •  Avanceret søgning  •  RSS Feeds  •  FAQ  •  ^ Til Toppen
Drives af Koala Designs | Danske Hjemmesider | Blog Indeks