Så har vi balladen igen. Alle medier viser nu de omstridte tegninger igen i sympati med den dødsdømte tegner fra Jyllands Posten muhammed      ytringsfrihed     


Hvem har stemt

Relaterede Links

Kommentarer

        1 
Bachmann ( 4399 dage siden )
Bachmann avatar Det er et farligt emne, og som udgangspunkt går jeg stille med dørene, da jeg ikke har lyst til at vi skal opleve en situation som sidst, hvor danske ambasader osv. bliver brændt. Men kommer der en lignenden situation, så er jeg klar til at stå frem for mit fædreland i ytringsfrihedens navn.
        0 
rosenstand ( 4399 dage siden )
rosenstand avatar Vi må se, hvad der sker. Og blusser balladen op igen, er det vel logisk for alle med tro på ytringsfrihed og vestlig levevis, at friheden til at ytre sig - dumt såvel som klogt - skal forsvares og bakkes op.
        1 
vadskaer ( 4399 dage siden )
vadskaer avatar Ved ikke, hvad JPs baggrund for at trykke tegningerne var, men synes det er hyklerisk at stå med ytringsfriheden i hånden taget i betragtning, at JP himlede op om blasfemi og "det kan man ikke", da Jens Jørgen Thorsen malede Jesus med erigeret lem (altså stå-dreng) på (jeg mener det var) Birkerød Station.

Nogle gange skal man - uanset sin ret - lave en cost-benefit-analyse af situationen. F.eks. bor jeg sammen med en pædagog og jeg er i min ret til at sige lige præcis, hvad jeg vil om pædagoger, men jeg gør det ikke af hensyn til vores forhold.

Men er nu enig med Rosenstand i, at kan man ikke lide lugten i bageriet, er man velkommen til at smutte. Der er mange, der nyder lugten i vores bageri. Vores grænser er kun lukket for indadgående trafik.

Til gengæld kan vi da glæde os over, at vi har så godt et politi, at de har forhindret et drab. Det er sgu' da godt arbejde - så fuck da, at de ikke lige er så Mac-kyndige ;)

(Ved du ikke, hvad jeg refererer til så kig her: http://www.anyhed.dk/story/272)
        1 
rosenstand ( 4399 dage siden )
rosenstand avatar Dybest set er JP's motiver til at bringe tegningerne uvedkommende. De er lovlige at bringe i Danmark. I mange arabiske lande bringes tegninger med kristne motiver i latterlige situationer - ofte som pauseunderholdning mellem steninger, piskninger og håndsafhugninger. Det får da ikke os til at ville slå deres tegnere ihjel...

Civiliserede protester, boykot og diplomatiske stridigheder er OK. Men angreb på ambassader, mordplaner på tegnerne og brændende gader er ikke OK. Og så er det hamrende ligegyldigt, om det er dumt eller smart at bringe de tegninger. Det er lovligt, og det er beskyttet af noget ekstremt dyrebart: Ytringsfriheden. At gå i rette med den er grænsende til landsforrædderi i mine øjne.

Efter år med æresdrab, selvmord hos ulykkelige indvandrerpiger, undertrykkelse og barbariske metoder i de arabiske lande baseret på Sharia er det vel ikke underligt, at civiliserede mennesker fremstiller Islam negativt. Ikke i mine øjne!
        0 
rosenstand ( 4399 dage siden )
rosenstand avatar Tja... Er det mon nu, den danske blogosfære skal tage det næste slag om ytringsfrihed på tværs af religioner?

Uanset holdningen til at aviser tidligere bragte tegningerne: Kan vi i Danmark acceptere, at mørkemænd udsteder dødsdomme over vores medborgere?

Hvad siger I? Er det et slag, alle bør deltage i? Eller et slag man skal holde sig fra?
        0 
JanTM ( 4399 dage siden )
JanTM avatar Personligt har jeg ikke meget til overs for ukritiske gudsfrygtige fanatister uanset hvilken gud de så måtte tilbede.

Men her i den civiliserede del af verden har vi altså ytringsfrihed. Kan man ikke klare det, så tag en tudekiks og smut.

Vi hverken kan, skal eller bør indordne os efter besøgende i vores eget hus. Og vi hverken kan, skal eller bør lade os diktere af fremmede nationer, der som Rosenstand påpeger stadig lever i middelalderen rent mentalt.
        0 
Bachmann ( 4399 dage siden )
Bachmann avatar Det kender jeg godt Vadskær. Jeg bor også sammen med en pædagog :)
        0 
vadskaer ( 4399 dage siden )
vadskaer avatar Argumentet om lugten i bageriet er da særdeles holdbart. Det gælder da så mange steder. Man er hjertens velkommen til at være her, men bryder man sig ikke om at være her, så giver det i min verden mere mening at smutte end at gå i gang med at brænde ting af. Sådan har jeg det selv, når jeg er på restaurant, ude at rejse etc. etc.
Vis / Gem             -1 
wolf ( 4399 dage siden )
Vis / Gem             -1 
rosenstand ( 4399 dage siden )
Vis / Gem             -1 
wolf ( 4399 dage siden )
Vis / Gem             -1 
rosenstand ( 4399 dage siden )
Vis / Gem             -1 
wolf ( 4399 dage siden )

Om aNyhed  •  Stem Knapper  •  Knap Generator  •  Avanceret søgning  •  RSS Feeds  •  FAQ  •  ^ Til Toppen
Drives af Koala Designs | Danske Hjemmesider | Blog Indeks