Det er ingen hemmelighed, at spil og især poker er stort i Asien. Seneste bekræftigelse kom for nylig, da World Series of Poker (WSOP) annoncerede, at de i april 2013 afholder World Series of Poker Asia-Pacific på Crown Melbourne i Australien – med det klare mål for øje at tiltrække nogle af de mange dygtige spillere fra de asiatiske markeder.

At det er såvel høj som lav, der spiller poker i Asien er også velkendt, men den nyeste gruppe af spillere har alligevel formået at tiltrække sig hele verdens opmærksomhed.

Munke og luksus

En hemmelig videooptagelse af seks ledende medlemmer af Jogye ordenen – den største buddhistiske orden i Sydkorea med over 10 millioner tilhængere – er nemlig blevet offentliggjort. På videoen ses munkene, der ellers skulle være samlet for at ære en afdød kollega ved hans begravelse, i festligt lag på et luksuriøst hotel, hvor de spiller high-stakes poker, mens de både ryger og drikker.

Reuters citerer Seongho, en anden ledende munk (der ikke deltog i løjerne) for at sige; ”Gennem 13 timers spil, var stakes mere end 1 million won [over 5 millioner danske kroner].” Seongho er den munk, der anmeldte sine kolleger for at misbruge ordenens penge mv., men han vil ikke udtale sig om, hvordan han havde fået fingre i den uheldige video – angiveligt fordi han har været udsat for trusler fra ukendte afsendere.

Konflikter mellem rivaliserende grupper af munke – også inden for den samme orden – er ikke ukendte i Sydkorea, hvor munkenes indbyrdes forhold ofte sammenlignes med forholdene mellem politiske modstandere.
For at føje spot til skade er alt spil forbudt i Sydkorea, når det ikke foregår på et casino eller en hestevæddeløbsbane, og oven i købet blev videoen af de spillende munke offentliggjort få dage før en af Koreas vigtigste helligdage, hvor Buddhas fødsel fejres.

Ledelsen tager ansvar

I et forsøg på at begrænse skaderne på Jogye-ordenens renomme har dens leder, Jaseung været ude med en uforbeholden undskyldning til alle Sydkoreas 12 millioner buddhister; ”Vi undskylder dybt for de implicerede munkes opførsel. De munke, der har forårsaget bekymring i offentligheden, undersøges i øjeblikket, og de vil blive straffet i overensstemmelse med buddhistiske regler, så snart sandheden er verificeret af anklagemyndigheden.”

At der er meget mere end ære og prestige på spil fremgår, når man tager i betragtning, at Jogye-ordenen modtager enorme pengebeløb fra alle dele af offentligheden hvert år, da det giver den enkelte sydkoreaner god karma at være gavmild over for munkene. Man må formode, at donationerne vil svinde kraftigt ind, hvis det bliver almindeligt kendt, at munkene benytter pengene til pokerspil, druk og røg.

De seks pokerspillende munke har alle taget deres afsked.

Reklamens magt

Der er ingen tvivl om, at når et firma lancerer en ny og dyr reklamekampagne, så ønsker de, at så mange som muligt får øje på firmanavnet og benytter sig af de fremhævede produkter, men mon alligevel ikke det kommer temmelig meget bag på Spies Rejser, hvor effektfuld deres munke-inspirerede rejsereklamer har været, når de ligefrem lokker rigtige munke til luksusferier med tilhørende fornøjelser...

Under alle omstændigheder bør historien mane til eftertanke næste gang, du sætter dig ved online filten på www.pokerstars.dk og en af dine modstandere hedder Jongwoon og kommer fra Seoul. Det må trods alt være dårlig karma at bluffe en munk... poker      politik      sydkorea     Om aNyhed  •  Stem Knapper  •  Knap Generator  •  Avanceret søgning  •  RSS Feeds  •  FAQ  •  ^ Til Toppen
Drives af Koala Designs | Danske Hjemmesider | Blog Indeks